Turvallisuus ennen kaikkea

Yleisimmät meikkituotteet ja kuinka käyttää niitä – aloittelevan meikkaajan ABC

Meikkaaminen voi joskus olla kovin hämmentävää, varsinkin jos on vasta aivan aloitteleva tekijä. Pelkästään meikkivideoiden katsominen saa pään pyörälle: miten yksi ihminen saa tungettua naamaansa niin paljon pakkelia ja kestääkö meikkaamisessa aina noin kauan? Puteleita ja putkiloita ja tuubeja on loputtomiin eikä niistä aina ota selvää mikä menee mihinkin. Tämä artikkeli on lyhyt perehdytys meikkaamisen saloihin ja kevyen päivämeikin tekoon.

1

Pohjusta huolella – hyvin pohjustettu meikki näyttää huolettoman täydelliseltä

Hyvä meikkipohja tekee lookistasi huolitellun näköisen – ja on samalla luonnollinen. Aloita pohjustamalla kosteusvoiteella ja anna sen kuivua. Et tarvitse mitään valtavaa pakkelikerrosta, vaan ohut kerros oman ihosi sävyistä meikkivoidetta kosteusvoiteen päälle riittää. Olet saattanut nähdä videoita, joilla malli läträä kasvoilleen kuutta eri sävyistä voidetta korostamaan jos mitä avuja. Älä tee niin, sillä aloittelijan käsissä tulos muistuttanee lähinnä laikukasta hasardia. Viimeistele ohuella kerroksella puuteria pitämään pohja paikallaan ja siistinä koko päivän ajan.

2

Korosta poskipäitä aurinkopuuterilla

Eri värisillä meikkivoiteilla ei kannata lähteä leikkimään, mutta valmiin meikkipohjan päälle voi halutessaan sipaista hieman aurinkopuuteria korostamaan kasvojen muotoa. Piirrä puuterilla molemmille puolille kasvoja ikään kuin symmetrinen 3: aloita otsalta, etene ohimoille, sisennä poskipäille ja jatka leukaluuta pitkin alas leualle. Älä liioittele: ohut kerros riittää.

3

Anna kulmille ryhtiä kulmakynällä

Jos omat kulmakarvasi ovat kovin ohuet tai värittömät, voi olla syytä antaa niille hieman ryhtiä omien hiustesi sävyyn sopivalla kulmakynällä. Älä liioittele, vaan tee ohuita, kevyitä viivoja ikään kuin karvoja jäljitellen. Älä piirrä paksuja tasavärisiä karvamatoja silmiesi yläpuolelle, sillä ne eivät näytä hyvältä eivätkä tosiaankaan korosta parhaita puoliasi.

4

Korosta luomivakoa luomivärillä

Luomivärillä voi leikitellä kyllästymiseen asti, mutta jos aloittelija pääsee käsiksi liian rajuihin väreihin, voi lopputulos helposti olla kuin https://www.partyking.fi:n katalogista. Kevyessä arkimeikissä kannattaa siis pysytellä luonnollisissa beigen ja ruskean sävyissä. Levitä koko luomelle vaalean beigeä sävyä, korosta kulmaluuta valkoisella juuri ja juuri kulmakarvan alapuolelta ja korosta luomivakoa ruskealla sävyllä ja häivytä tarvittaessa.

5

Suurenna silmiä ja korosta niiden muotoa rajauskynällä

Rajausten kanssa maltti on valttia, sillä niiden tekeminen ei tosiaankaan ole mitään helpointa puuhaa. Varaa siis tarpeeksi aikaa ja hanki mielellään geelimäinen rajauskynä, jonka korjailu vaikkapa vanupuikolla onnistu tarvittaessa. Varaudu pyyhkimään tuotos pois useaan otteeseen ennen onnistunutta vetoa. Jos olet aloittelija, älä heti yritä käyttää vaikeita nestemäisiä rajauskyniä, sillä niiden käyttäminen on ammattilaisillekin vaativaa ja suttuista. Älä liioittele rajausten kanssa. Arkimeikkiin riittää ohut viiva yläripsien rajassa. VINKKI: klassisen mustan sijaan voit voit myös kokeilla piristää lookkiasi värillisellä rajauskynällä!

6

Ripsiväri ryhdistää arkilookin

Ripsivärin laittaminen ensimmäistä kertaa voi olla hämmentävää puuhaa. Harja näyttää lähinnä mustalla töhnällä kuorrutetulta kidutusvälineeltä ja sen laittaminen lähellekään silmää voi pelottaa. Kannattaakin valita ripsiväri, jossa on pehmeä kuituharja, jolla vahingossa silmään tökkäämisetkään eivät tunnu niin pahalta. Harjoittele rauhassa ja pidä käsi vakaana: hiljaa hyvä tulee.

7

Kevyt huulipuna viimeistelee lookin

Viimeistele look kevyellä sipaisulla huulipunaa. Huulipunien sävyillä voi leikitellä, mutta arkimeikkiin riittää hento väri, jota voi sipaista huulille suoraan puikosta.

ashe