Turvallisuus ennen kaikkea

Suihku tarjoaa monenlaisia kauneusetuja

Sekä kuumalla että kylmällä suihkulla on erilaisia kauneusetuja. Haluatko tietää lisää? Tässä artikkelissa kerromme, miksi jokapäiväinen suihkuttelu kannattaa!

Kuuman suihkun kauneusedut

Kuuma suihku auttaa rentouttamaan sekä kehoa että mieltä. On kuitenkin suositeltavaa, ettet jää nautiskelemaan liian kuuman suihkun alle pitkäksi aikaa, sillä pahimmassa tapauksessa kuuma suihku voi kuivattaa ihoa ja altistaa sen näin erilaisilla iho-ongelmille.

Yksi kuuman suihkun tunnetuimmista eduista on sen kyky auttaa rentouttamaan lihaksia.

Näin ollen kuuma suihku esimerkiksi kuntosalitreenin jälkeen voi auttaa lievittämään lihasten jäykkyyttä seuraavana päivänä. Lisäksi, jos kärsit esimerkiksi istumatyön takia jatkuvasta niska-hartiaseudun särystä, päivittäiset kuumat suihkuttelut voivat auttaa hoitamaan tätä vaivaa luonnollisesti.

Jos otat illalla kuuman suihkun, se voi myös auttaa sinua saamaan myöhemmin unen päästä kiinni. Pidä kuitenkin mielessä, että mikäli kärsit kroonisesta unettomuudesta, pelkkä kuuma suihku iltaisin ei välttämättä auta hoitamaan tätä vaivaa, vaan tällöin unettomuuden syitä kannattaa etsiä myös ammattilaisen avulla.

Muita kuuman suihkun kauneusetuja ovat sen tarjoama luonnollinen iho-kuorinta sekä ihon syväpuhdistus. Laadukkaan sadesuihkun avulla voit säätää itse veden lämpötilaa ja vedenpainetta juuri sopivaksi, jolloin saat suihkusta juuri parhaan hyödyn irti. Kaunis sadesuihku onkin erinomainen lisä jokaiseen kylpyhuoneeseen, sillä sen lisäksi, että se on erittäin tyylikäs, sen monipuolisten ominaisuuksien avulla saat suihkuhetkestä kaiken irti myös kauneudenhoidon ja rentoutumisen kannalta.

Kylmän suihkun kauneusedut

Samalla tapaa kuin kuumalla suihkulla on omat etunsa, myös kylmä suihku tarjoaa erilaisia etuja niin mielelle kuin keholle. Ensinnäkin kylmän suihkun alla pistäytyminen auttaa piristämään. Kylmä vesi nimittäin tehostaa verenkiertoa ja nostattaa mielialaa. Aamulla kylmä suihku voikin auttaa heräämään päivään täysin erillä tapaa.

Kylmä suihku voi auttaa myös parantamaan vastustuskykyä. Kylmien suihkujen lisääminen flunssakauden aikana voisi siis ainakin teoriassa auttaa ehkäisemään flunssan tarttumista, vaikka kylmä suihku ei tietysti ole tae sille, ettet sairastuisi flunssaan silloin, kun työkaverisi pärskii ja yskii vieressä. Joidenkin tutkimusten mukaan kylmä vesi voi lisäksi auttaa laskemaan elimistön tulehdustasoja ja parantaa jopa aineenvaihduntaa. Kylmän veden tiedetään helpottavan myös nivelvaivoja, joten mikäli reuma tai nivelkivut vaivaavat, kylmän sadesuihkun alla piipahtaminen voi auttaa helpottamaan näitä vaivoja.

Kylmä vesi voi lisäksi auttaa parantamaan ihosi ja hiustesi hyvinvointia. Tämä siksi, että kylmä vesi sulkee ihohuokosia siinä missä kuuma vesi avaa niitä, jolloin ihosi voi tuntua kiinteämmältä ja hiukset pehmeämmin. Jos kärsit kuivasta ihosta, kylmät suihkut auttavat todennäköisemmin ylläpitämään ihon ja hiusten hyvinvointia. Kylmä suihku voi lisäksi auttaa kontrolloimaan nopeasti rasvoittuvaa ihoa, sillä sulkeutuneet ihohuokoset tuottavat vähemmän talia. Ihon ja hiusten hyvinvoinnin takaamiseksi on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota myös muihin kauneudenhoitorutiineihin, vaikka kylmät ja kuumat suihkut tarjoavatkin monenlaisia terveysetuja!

ashe