Turvallisuus ennen kaikkea

Näin ehostat kasvoja ja kotia mahdollisimman luonnollisesti

Luonnollisuus on sana, joka on kaikkien huulilla niin meikistä kuin kodin sisustamisesta puhuttaessa. Meikki- ja sisustustrendien vaihtuessa varsin tiuhaa tahtia, luonnollisuus ja luonnollisten piirteiden korostaminen ovat kuitenkin jaksaneet pitää pintansa jo vuodesta toiseen. Miksipä et oppisi itsekin ehostamaan niin kasvojasi kuin kotiasi luonnollisesti ja hillitysti, mutta samalla niin, etteivät kauniit yksityiskohdat jää keneltäkään varmasti huomaamatta?

Näin luot kauniin ja luonnollisen meikin

Kuinka meikata niin, että näyttää meikittömältä? Kysymys voi kuulostaa aluksi paradoksaaliselta, mutta on ollut jo pitkään meikkitrendien puhutuimpia teemoja. Meikittömällä meikillä tarkoitetaan itse asiassa meikkaamista, mutta tavoitteena on saada kasvoille luonnollista hehkua, ja siksi meikissä keskitytään korostamaan omia kasvonpiirteitä.

Meikittömän meikin perusta lähtee ihon pienten virheiden peittämisestä ja värin tasaamisesta. Tästä syystä kannattaa panostaa mahdollisimman peittävään meikkivoiteeseen, joka korjaa samalla ihon pieniä värivirheitä. Parhaiten meikkivoide imeytyy ihoon levittämällä sitä pieninä määrinä kerrallaan. Lisäksi meikkivoidetta ei suinkaan tarvitse levittää koko naamalle – pelkästään niihin kohtiin, joissa sille on tarvetta.

Tärkeintä meikittömän meikin tekemisessä on häivyttäminen. Monet ammattilaiset suosittelevat meikin häivyttämiseen omaa sormea ja sen jälkeen sivellintä. Kädet ja erityisesti sormet tulee kuitenkin pestä huolellisesti ennen meikin levittämistä. Toisena vaihtoehtona on hyödyntää vedellä varovaisesti kostutettua meikkisientä.

Se, kuinka paljon meikkiä ”meikittömään” ilmeeseen halutaan lisätä, riippuu täysin sinusta. Monet keskittyvät korostamaan kasvojen luonnollisia muotoja – poskipunalla esimerkiksi korkeampia poskipäitä ja kulmien muotoilulla:https://www.terve.fi/artikkelit/nain-muotoilet-kulmakarvasi-oikein-6-vinkkia kasvoihin saadaan puolestaan särmää. Jos haet silmiin lisää muotoa, monet ammattilaiset suosittelevat esimerkiksi puuterimaisen kulmakarvavärin sipaisemista luomivakoon ennen ripsivärin levittämistä.

Kuten aikaisemmin jo mainittiin, meikittömän meikin lisäksi luonnollisuus näkyy monissa kodeissa myös sisustuksen muodossa. Väreistä valkoinen ja harmaa ovat lyömättömiä suosikkeja, ja skandinaavisessa sisustuksessa nimenomaan puiset yksityiskohdat eivät koskaan petä.

Miksi puukehykset ovat niin suosittuja sisustuselementtejä?

Kauniit ja yksinkertaiset puukehykset ovat nappivalinta jokaisen sisustajan kotiin, joka vaalii luonnollista ja hillittyä sisustusta. Puiset kehykset ovatkin varma valinta kotiin kuin kotiin, sillä ne käyvät hyvin yhteen monien eri värimaailmoiden ja materiaalien kanssa.

Monet sijoittavatkin mielellään kuvansa nimenomaan puisiin kehyksiin, sillä neutraalin ulkomuotonsa ansiosta ne eivät vie huomiota siltä tärkeimmältä, eli kuvan sisällöltä. Voit siis yhtä hyvin napata ihania selfieitä kavereidesi kanssa meikattuina ja ehostettuina, ja ripustaa kuvat sitten kotisi seinälle kauniina muistona.

Puusta valmistettujen sisustuselementtien ja kehysten huoltaminen on yleensä myös todella helppoa, kunhan pidät huolen siitä, ettet altista niitä liialliselle lämpötilojen vaihtelulle ja suoralle auringonvalolle. Pölyjen pyyhkiminen esimerkiksi kehysten päältä kannattaa suorittaa hieman kostutetulla liinalla, jossa on tilkka neutraalia pesuainetta. Vahvasti emäksisiä ja happamia puhdistusaineita kannattaa ehdottomasti välttää, samoin esimerkiksi asetonia ja tinneriä sisältäviä puhdistusaineita.

Puu onkin materiaalina hyvin luonnollinen valinta ja korostuu skandinaavisessa sisustuksessa. Puiset yksityiskohdat tuovat mieleen myös luonnon, mikä puolestaan luo seesteistä ja rauhoittavaa ilmapiiriä kotiin. Puiset kehykset ja yksityiskohdat ovatkin lyömätön valinta osaksi luonnollista sisustusta ja tulevat varmasti herättämään ihastusta myös vierailijoiden keskuudessa!

ashe