Turvallisuus ennen kaikkea

Kauneus ja kosmetiikka

Mitä kauneudella yleisesti tarkoitetaan?

Kauniit asiat ja esineet, eläimet, kukat sekä luonto kaikessa moninaisuudessaan tarjoavat luonnollista, aitoa kauneutta. Kauneutta tutkiva tieteenala on nimeltään estetiikka. Ihmiskunnalla on aina olluy erilaisia kauneusihanteita, joten niistä seuraavaksi.

Kauneusihanteet

Kauneuskäsitykset eri kulttuurien kesken vaihtelevat suuresti. Esimerkiksi miesten ja naisten kauneusihanteille muodin maailma asettaa omat sääntönsä. Yleisesti komean ihannemiehen malli on peräisin jo kaukaa roomalaisesta taiteesta ja kulttuurista, jossa ihailtiin pitkää ja lihaksikasta miestä. Mallimittainen nainen on usein niin ikään pitkäsäärinen, hoikka, tyttömäinen ja pienirintainen, eli vastakohta esimerkiksi amerikkalaiselle kauneusihanteelle, joka suosii rintojen suurentamista leikkausten avulla.

Eläinten ja kukkien kauneus

Lemmikkien, villieläinten ja kukkien kesyttämätön kauneus on aivan omaa

luokkaansa. Meri on täynnä värikkätä kaloja ja lintumaailma tarjoaa toinen toistaan hienompia lajinsa edustajia. Kissanpentu on söpö ja hevonen komea, joten kauneutta on erilaista, kuten ihmisilläkin.

Mikä onkaan kauniimpaa kuin keväinen kukkaniitty, puhkeavat koivunlehdet tai kevään ensimmäiset valkovuokot? Maailmassa järjestetään myös useita kukka- ja puutarhanäyttelyitä, joissa ihmiset vierailevat lumoutuneina kukkien kauneudesta. Näyttelyissä käydään myös, jotta löydetään vinkkejä esimerkiksi oman puutarhan tai pihan muokkaamiseen.

Luonnon huikea kauneus

Luonto tarjoaa monenlaista kauneutta, kuinka silmiähivelevän kaunis onkaan aava, sininen meri, joka jatkuu silmänkantamattomiin, tai kesäinen viljapelto

puhtaan luonnon keskellä. Metsät kasveineen ja puineen kutsuvat meitä kylään, pysähtymään ja nauttimaan luonnon kauneudesta.

Ihmisen luoma kauneus

Ihminen on jo vuosisatojen ajan halunnut muokata lähi- ja vähän kauempanakin sijaitsevan ympäristön mieleisekseen. Hyvänä esimerkkinä toimivat pihat ja puutarhat sekä kuntien ja valtioiden rakentamat omat tärkeät rakennukset, muistomerkit ja veistokset, kuten esimerkiksi Tanskaan tervetulleeksi toivottava Pieni merenneito -patsas.

Puutarhat ja puistot ovat huomattava osa ihmisen muokkaamaa luontoa, eli käytännössä siis rakennetun ja luonnollisen maiseman täydellinen välimuoto.

Kosmetiikka ja ehostaminen

Meikillä ja meikkaamisella tarkoitetaan kasvoille laitettavaa ehostusta.

Meikkiä käyttävät yleisesti naiset, mutta nykyään sitä käyttävät jossain määrin

myös miehetkin. Ehostamisella voidaan halutessaan korostaa omia parhaita piirteitään tai henkilön ulkonäkö saattaa muuttua aivan toisenlaiseksi taitavan meikkitaiteilijan käsittelyssä. Esiintyvistä taiteilijoista esimerkiksi Drag Artists -ammatissa työskentelevät käyttävät kosmetiikan keinoja ulkonäön muokkaamiseen.

Meikkituotteisiin kuuluvat muun muassa: meikkivoide, peitekynä, puuteri,

ripsiväri, luomiväri, rajauskynä, kulmakynä, sekä huulille tarkoitetut erilaiset tuotteet, kuten huulikiilto, huulipuna ja huultenrajauskynä. Poskille tervettä hehkua antavat voidemaiset ja puuterimaiset poskipunat. Apuna meikkaamisessa käytetään meikkisiveltimiä, puuterivippoja- ja huiskuja sekä eri kokoisia meikkisieniä.

Tiesithän, että https://kidsbrandstore.fi/ tarjoaa lapsille ja nuorille upeita merkkivaatteita, aivan kuten taidokas ehostaminen voi käytännössä avata aivan oman maailman muuntuvan kauneuden luomiseen kosmetiikan avulla?

Viime vuosina eläimillä testaamaton kosmetiikka ja luonnonkosmetiikka

ovat saavuttaneet suurta suosiota. Kosmetiikkatuotteiden valmistajat ovat jo vuosia ymmärtäneet, että kosmetiikka voi olla erilaisina tuotteina luonnollisista raaka-aineista valmistettua, luontoa, eläimiä ja kosmetiikan käyttäjää eli ihmistä kunnioittavaa.

Kauniit hiukset

Hiusten, hiusjuurien ja hiuspohjan parempaan kuntoon voi kätevästi vaikuttaa sekä sisäisesti että ulkoisesti. Hiukset ovat ihmisen terveydentilan mittareita, ja esimerkiksi stressi, kiire ja erilaiset huolta tuottavat asiat saavat yksilön hiukset voimaan huonosti.

  • Ikä ja ihmisessä tapahtuvat hormonaaliset muutokset vaikuttavat hiusten kuntoon
  • Yhden hiuksen elinaika on kolmesta kuuteen vuotta. Iästä riippumatta ihmiselle kasvaa uusia hiuksia tippuvien hiusten tilalle. Ihmisellä sanotaan olevan noin 100 000 hiusta, joista päivittäin irtoaa suunnilleen 20–150 hiusta.
  • Kehon toiminnot muuttuvat iän myötä ja ravinteet imeytyvät hiuksiin vanhemmilla henkilöillä nuoria huonommin.
  • Kaikenikäisten henkilöiden kannattaa kiinnittää huomiota hiusten hyvinvointiin ja ravita niitä sekä ulkoisesti että sisäisesti.
ashe