Turvallisuus ennen kaikkea

Sisäinen hehku kruunaa myös ulkoisen kauneuden

Kauneustrendit muuttuvat vuosien mukana. Trendit luetaan yleisesti

hetkellisiin muoti-ilmiöihin, mutta ne voivat olla myös pidempikestoisia. Jotkin kauneustrendit pysyvät vuodesta toiseen, vaikka uusia kosmetiikkatuotteita tulee koko ajan markkinoille. Viimeisimpiä trendejä kauneudenhoitoalalla ovat muun muassa siirtyminen luonnonmukaiseen ja vegaanikosmetiikkaan sekä dermatologien luoma yksilöllinen kauneudenhoito-ohjelma. Kauneudenhoito-ohjelma hoitaa ihoa oman ihotyypin mukaan, joten onko ihosi herkkä, pintakuiva, rasvainen tai sekaiho? Ei hätää, sinulle on olemassa juuri oikeat tuotteet.

Kauneusillan tai vaikkapa kauneudenhoitoon painottuvan viikonlopun järjestäminen on helppoa yksin tai ystävien kesken. Ihonhoitoa, hiusten hoitoa, erilaisten tuoksujen kokeilua sekä hyvää ruokaa että juomaa – niistä on tehty täydellinen kauneushetki. Kauneutta lisää myös itse tehty, oman mielen mukainen sisutus, jossa auttaa tapetteja ja valokuvatapetteja tarjoava Kotitapetti mukavasti verkossa. Sisustatko tauluilla, julisteilla ja valokuvilla, miksi et siis sisustaisi myös erilaisilla tapeteilla? Nyt on aika kokeilla ja ihastua, joten ei muuta kuin tutustumaan.

Minkälainen on sinun ihotyyppisi?

  • Normaali iho

Normaali iho on se ihanteellisin ihotyyppi, mutta vaatii silti hoitoa muiden ihotyyppien tapaan. Normaalin ihon hoitoon kannattaa käyttää mietoja ja kosteuttavia ihonhoitotuotteita.

  • Herkkä iho

Herkkäihoisen kannattaa miettiä tarkkaan, minkälaisia tuotteita hänen kannattaa välttää. Useita lisä- ja väriaineita sekä hajusteita sisältävät tuotteet eivät ole herkkäihoisen valinta. Glykolit, eteeriset öljyt, fenoksietanoli, bentsoehappo, metyyli-isotiatsolinoni ja alkoholit kosmetiikatuotteessa eivät ole herkkäihoisen valinta.

  • Rasvainen iho

Rasvaiselle ihotyypille ei saa milloinkaan käyttää ihohuokosia tukkivia aineosia, kuten lanoliinia, rasvahappoestereitä, kaakaovoita tai rasva-alkoholeja. Rasvaista ihoa ei saa pestä ”liian usein”, sillä liian monet pesukerrat päivän aikana pesevät ihon luonnollisen kosteustasapainon pois. Talineritys, eli rasvoittuminen vilkastuu ja ihosta tulee pintakuiva. Rasvaiselle ihotyypille sopivat erityisesti tasapainoittavat ja rauhoittavat, kuten esimerkiksi pudistettua savea sisältävät hoitotuotteet.

  • Kuiva iho

Kuiva iho vaatii sekä paljon tietoa että kosteuttavia aineosia sisältäviä ihon- ja kauneudenhoitotuoteita. Päivittäistä ihon hoitoa suositellaan myös kuiva-ihoiselle muiden ihotyyppien tapaan, mutta erittäin tärkeää on, että hoitotuotteet sisältävät runsaasti erilaisia kosteutta sitovia aineosia. Tehokkaasti kosteutta sitovat muun muassa maitohappo, gluyseriini, N-asetyyliglukosamiini, urea ja aminohapot. Kuivalle ihotyypille tehokkaita ovat muun muassa ihonhoitoöljyt ja kosteutta sisältävät ampullit.

  • Anti-age, eli ikääntyvä iho

Ikääntyvä iho on ohut ja siinä on erilaisia juonteita. Ikääntyvä iho tarvitsee paitsi kosteuttavia aineita sisältäviä hoitotuotteita, myös ihoa ”korjaavia tuotteita.” Retinoli on tehokas aineosa sekä ikääntyvän ihon että myös esimerkiksi kuivan- tai akneihon hoidossa. Retinoli on A-vitamiinin alkoholimuoto, joka lisää ihoon, rypistymistä torjuvaa kollageenia.

Muoti ja kauneus kulkevat käsi kädessä

Nykyään sekä muodin- että kauneuden verkkokaupat haluavat olla mukana maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kauneuden verkkokaupat ovat ottaneet myyntiin entistä enemmän vegaanisia tuotteita, kun muodin nettikaupat tarjoavat puolestaan sekä kierrätys- että vegaanimuotia. Vegaanisia vaatteita ei valmisteta mistään eläinperäisestä, joten se sopii täydellisesti henkilöille, jotka ovat valinneet vegaanisen kauneudenhoitolinjan omakseen. Luonnonmukaista muotia suosivat käyttävät useimmiten luonnonmukaista kosmetiikkaa. Luonnonmukainen kosmetiikka valmistetaan puhtaista luonnon raaka-aineista, joilla voi luontoa säästäen pitää ihon puhtaana ja hiukset kiiltävinä. Itsensä hoitaminen lisää sekä mielihyvää että itseluottamusta, joten hymy kasvoille ja nauttimaan elämästä.

ashe