Turvallisuus ennen kaikkea

Parhaat meikkausvinkit piilolinssejä käyttäville

Kiitos nykypäiväisten tutkimuksien, piilolinssit ovat oikein käytettynä lähes täysin silmälaseja vastaava apu huonoon näköön ja muihin näköongelmiin. Lisäksi uudenlaisella teknologialla ja erittäin hengittävästä silikonihydrogeelistä valmistetut tooriset piilolinssit auttavat korjaamaan normaalin silmän taittovirheen lisäksi astigmatismia eli silmän hajataitteisuutta. Perinteisiä ja toorisia piilolinssejä on saatavilla sekä kertakäyttöisinä, kuukausittaisina että yötäpäivää käytettävinä linsseinä.

Piilolinssit ja meikkaaminen

Vaikka piilolinssit ovatkin oikein käytettyinä silmässä äärimmäiset mukavat ja täysin huomaamattomat, kannattaa piilolinssejä käyttävien kiinnittää meikkaamiseen ja meikkituotteisiin hieman enemmän huomiota verrattuna siihen, miten silmät meikattaisiin esimerkiksi silmälasien kanssa. Monet meikkiasiantuntijat ovat itse asiassa ehdottaneet, että paljon meikkiä käyttävien piilolinssien käyttäjien kannattaisi jopa siirtyä käyttämään kertakäyttöisiä piilolinssejä, sillä niiden avulla voidaan estää se, että päivän aikana linssiin kulkeutuisi ylimääräisiä bakteereja ja likaa, jotka saattavat myöhemmin aiheuttaa haittaa itse silmälle. Jos kertakäyttöisiä linssejä ei haluta käyttää, tulisi tällöin kuukausilinssien hygieniatasoon ja puhdistamiseen kiinnittää erityisen tarkkaa huomiota.

Parhaat meikkausvinkit piilolinssien käyttäjille

Piilolinssien käyttäjien kannattaisi ottaa meikkaamisessa huomioon muutamia pieniä yksityiskohtia, joiden avulla piilolinssien ja erityisesti silmän hyvinvoinnista ja hygieniasta voidaan huolehtia entistä paremmin.

1. Piilolinssit silmään ennen meikkaamista

Moni meistä on varmasti miettinyt mielessään ennen meikkaamisen aloittamista, kannattaako ensin silmään vetää ripsiväri vai piilolinssi. Vastaus tähän kysymykseen on yksinkertainen; piilolinssi tulee silmään aina ennen meikkiä. Kun piilolinssi on valmiiksi silmässä, ei todennäköisesti meikin ja erityisesti ripsivärin mukana varise silmään ylimääräistä ja likaa. Toiseksi kannattaa muistaa, että usein tuhdimpi meikkivoide tai aurinkopuuteri saattaa helposti jäädä sormiin levittämisen jälkeen, ja vaikka kädet pestäisiinkin kunnolla, piilolinssin asettaminen silmään meikkaamisen jälkeen voi saastuttaa piilolinssin pintaa. Piilolinssit tulisi myös poistaa ennen meikkiä varsinkin silloin, kun käytetään kuukausilinssejä.

2. Sulje silmät aina, kun lisäät puuteria

Pöllyävästä puuterihuiskusta leviää ilmaan aina pienen pieniä hiukkasia, jotka voivat päätyä silmään ja saastuttaa piilolinssiä. Muista siis levittää puuteria tai mitä tahansa muuta pöllyävää meikkituotetta kasvoille aina silmät kiinni. Sama sääntö pätee myös hajuveteen!

3. Vaihda ripsiväri usein

Normaalisti ripsiväri tulisi vaihtaa noin 3–6 kuukauden välein, mutta piilolinssien käyttäjillä tätä lyhyempi vaihtamisväli on paljon suositeltavampaa. Jos ripsiväriä ei muisteta vaihtaa tarpeeksi usein, harjassa muhiva bakteerikasvu voi aiheuttaa piilolinssissä ja silmässä ongelmia. Ripsivärin lisäksi myös muiden meikkituotteiden hygieniatasossa kannattaa ylläpitää erityistä varovaisuutta. Vesipohjaiset meikkituotteet ovat aina öljypohjaisia meikkituotteita parempia piilolinssien käyttäjille.

4. Kiinnitä huomiota rajaukseen

Vaikka rakastaisit paksuja rajauksia, piilolinssien kanssa ne kannattaa jättää vähemmälle. Erityistä varovaisuutta tulisi kiinnittää silmän sisärajaukseen, sillä pahimmassa tapauksessa luomen sisäpuolelle piirretty rajaus voi jopa tukkia ihorauhaset, joiden tehtävänä on huolehtia silmien kosteutuksesta. Jos siis kärsit silmien kuivuudesta jo valmiiksi, kannattaa tällöin sisäluomen rajaus jättää suosiolla pois meikkirutiinista.

5. Piilolinssit, glitter ja irtoripset eivät sovi yhteen

Vaikka poikkeuksen voi tehdä työpaikan pikkujouluissa tai Halloweenin naamiaisjuhlissa, ei piilolinssejä kannata kovin usein yhdistää glitter-meikin tai irtoripsien kanssa. Glitter-meikillä on usein tapana varista pitkin päivää poskille ja ne voivat toisinaan joutua myös silmään, jolloin glitterissä olevat ainesosat ärsyttävät samalla sekä silmää että saastuttavat piilolinssin. Myös irtoripsiin käytettävällä liimalla on tapana ärsyttää piilolinssitöntä silmää; kuvittele siis, mitä se voi tehdä piilolinsseille!

ashe