Turvallisuus ennen kaikkea

Kauneusihanteet nykyään

Eri ajankohtien kauneusihanteet ovat muuttuneet kautta aikain useasti. Ne ovat vaihdelleet paitsi eri vuosikymmeninä, myös eri alueilla. Nykyihmiset saattavat naureskella makeasti vain muutaman vuosikymmenen takaisille trendeille, kun taas sen ajan tyylikuninkaat katselevat vanhoja kuviaan häpeillen. Moderni ihminen ei kuitenkaan välttämättä tule aina ajatelleeksi, että nykyajan kauneusihanteet ovat itse asiassa erittäin rajuja ja sellaisia, ettei vastaavia ole koskaan aikaisemmin ihmisen historiassa nähty.

Kauneusleikkausten yleistyminen on vaikuttanut modernien kauneusihanteiden syntyyn huomattavasti

Suurin syy muutokselle kauneusihanteissa lienee se, että nykyään ihmisellä on mahdollisuus muuttaa ulkonäköään lähes rajattomasti – tai ainakin sen verran, mitä lompakko kestää. Nykyään suosiotaan jatkuvasti kasvattavat kauneusleikkaukset ja muut pienemmät kauneusoperaatiot ovat jo lähes tulkoon arkipäivää osalle ihmisistä. Jos jokin kohta omissa kasvoissa ei miellytä, on kynnys käydä korjauttamassa niitä helposti ja nopeasti. Kauneusleikkausten yleistymiseen ovat osaltaan vaikuttaneet julkkikset, jotka ovat tunnetusti kauneusleikkausten suurkuluttajia.

Onko nykyajan kauneusihanne mahdotonta saavuttaa?

Moderni aika on asettanut niin naisille kuin miehille sellaiset kauneusihanteet, että niitä tuntuu olevan lähes mahdotonta saavuttaa. Osasyy tähän on mediassa annettu kuva ihmisistä. Esimerkiksi julkkisten ja brändien, kuten ecco, mediassa julkaisemia kuvia kuitenkin retusoidaan kovalla kädellä, ja tavallisen ihmisen ei kannata edes yrittää verrata omaa ulkonäköään näihin muokattuihin kuviin. Ne, jotka tällaista ulkonäköä yrittävät saavuttaa, joutuvat vääjäämättä turvautumaan kauneusleikkauksiin. Aina nämä leikkaukset eivät kuitenkaan onnistu toivotunlaisesto, ja lopputulos on kaikkea muuta kuin haluttu.

Kapeat vyötäröt, hyllyvät pyllyt ja pusuhuulet

Nykyajan kauneusihanne on lähtenyt aivan toiseen suuntaan 60-luvulla vaikuttaneesta twiggy-ilmiöstä, jolloin naisillekin tavoiteltiin mahdollisimman androgyynistä, tikkumaista vartaloa. Nykyajan kauneusihanteen mukainen vartalo on päinvastoin tiimalasin muotoinen, eikä edes naisellisen tyyli-ikoni Marilyn Monroen tyyliin, vaan hyvin vahvasti överiksi vedettynä. Tähän, kuten moniin muihinkin trendeihin ovat luoneet polkua moguliperhe Kardashianit. Ei ole salaisuus, että perheen jäseniä on kutakin leikelty kirurgin pöydällä useampaankin otteeseen, ja se näkyy. Perhe pyörii jatkuvasti lööpeissä mainostaen omaa ulkonäköään yhä suuremmalle ja suuremmalle yleisölle.

Nykyajan trendeihin kuuluu tiimalasivartalon mukana suuri, pyöreä ja treenattu takamus. Myös rintojen pitäisi olla suuret, pyöreät ja terhakat. Nykyään on muotia hankkia sekä rinnat että takamus silikonisena kirurgin veitsen alta, ja operaatio onkin ammattilaisille nykyään arkipäivää.

Ihon pitäisi olla kauniin päivettynyt, ei kuitenkaan oranssi. Vatsa pitäisi olla timmi ja treenattu, ei kuitenkaan liian lihaksikas eikä suinkaan luiseva. Kaikki ihokarvat trimmataan nykyisin pois jättäen iho posliiniseksi.

Kasvot erottuvat menneistä vuosikymmenistä varsinkin äärimmilleen pumpatuista pusuhuulista. Mitä muhkeammat, sen paremmat. Jos huulet ovat omaan makuun liian ohuet, ne saa ruiskeilla täytettyä nopeasti ja vaivattomasti. Botoksointiin ei edes tarvita kirurgia eikä veistä, vaan pieni operaatio hoituu kätevästi kosmetologin vastanotolla. Ripsetkin saavat olla tuuheat, ja niitä usein lisätään keinotekoisesti ripsienpidennysten avulla. Tämän lisäksi kasvotrendejä ovat jo vuosia dominoineet tummat ja tuuheat, luonnollisen näköiset kulmakarvat. Jos omat kulmat tahtovat jäädä turhan vaisuiksi, voi kulmat käydä tatuoimassa itselleen tai ottaa microblading-hoidon, jonka avulla saa luonnollisen näköiset kulmat. Hiukset ovat pitkät ja tuuheat, ja niitäkin voi itselleen lisätä keinopidennysten avulla.

ashe